Do Zlína zavítal spisovatel, záhadolog a cestovatel, legendární Erich von Däniken

Když v roce 1968 vydal tehdy třiatřicetiletý Švýcar Erich von Däniken svoji prvotinu Vzpomínky na budoucnost, kde osobitě a velmi originálně, stejně jako stěží vyvrátitelně, doložil hypotézu o návštěvnících z vesmíru v naší dávné minulosti, rozpoutal něco, co se dodnes ve vědeckých literárních kruzích nazývá vždy vlnou zájmu obestřenou „Dänikenománií."

Tenhle mimořádně zajímavý muž se vydal i do Zlína. Nejdříve si v doprovodu cestovatele a autora výstavy Šangri la Rudolfa Švaříčka prohlédl její tvář ve zlínském zámku. Pak zavítal za zvídavými obdivovateli do zlínského Městského divadla na přednášku. Tak jako na mnoha a mnoha místech světa se nevšední muž a jeho stejně nevšední myšlenky a názory staly středem zájmu a doslova nadchl početné publikum… Na výstavě Šangri la se exkluzivně rozhovořil pro zpravodajský web Zlin.cz.

run_function(‚id‘,’28‘,’14519′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚291‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14519‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’28‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x