Vsetínská radnice bude kvůli úsporám propouštět zaměstnance

Kvůli ekonomické situaci musí vsetínská radnice přistoupit k dalším úsporným opatřením, mimo jiné bude snížen počet zaměstnanců o 14 lidí. Jak sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová, toto číslo ještě nemusí být konečné.

V rozpočtu města na letošní rok, který schválili v prosinci zastupitelé, se také snížil objem prostředků určených na mzdy, a to o šest procent. Snížením mezd uspoří město přes tři miliony korun.

Další snížení nákladů na provoz radnice si vedení města slibuje od výsledků práce manažera kvality a řízení lidských zdrojů. Na tento nový post již bylo vyhlášeno výběrové řízení. „Pokud se podaří najít skutečného odborníka, který splní náročné podmínky výběrového řízení, neměly by na sebe úspory nechat dlouho čekat. Jeho úkolem totiž bude prověřit jednotlivé odbory městského úřadu i každého jednotlivého pracovníka z hlediska jeho výkonnosti a produktivity práce,“ vysvětlila Čadová.

Úspory a zkvalitnění práce by měla přinést i reorganizace samotné struktury městského úřadu. Zahájilo ji opětovné začlenění příspěvkové organizace Vsetínské správní a investiční, která se starala o realizaci investičních akcí a majetek města, zpět do struktury úřadu. Nově vzniklý odbor správy majetku a investic by měl lépe pečovat o majetek města a zvýšit příjmy z jeho pronájmu. Kvalitnější by měla být i příprava městských investičních akcí, což s sebou nese další úspory prostředků.

Již v blízké době by mělo dojít i k dalším změnám, jejichž cílem je zjednodušení organizační struktury městského úřadu spojením některých odborů s obdobnou náplní práce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x