Nevídané ledové kotrmelce v Kašavě skončily naštěstí jen potlučenými plechy

K sérii havárií museli v pondělí vyjíždět hasiči do obce Kašava na Zlínsku. Kolizi tu měla vozidla Škoda Octavia, Škoda Felicia a traktor s radlicí, sdělil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Havárie se staly v zimě na neudržované silnici mezi obcí Kašava a Ostrata.

Nejdříve havaroval řidič oktávie, který nevyjel prudké stoupání. Na zledovatělé vozovce skončil pod komunikací a částečně nad potokem. Poté havaroval traktor s radlicí, který jel prvnímu řidiči na pomoc. Ani traktorista nezvládl náledí a radlicí narazil do osobního auta. Po nárazu se vozidlo dalo znovu do pohybu a skončilo ve svahu břehu.

O pár minut později se pokoušel silniční zkratku sjet také další řidič osobního auta Škoda Felicia. Na namrzlé vozovce jízdu nezvládl, jen těsně minul již havarované vozy a sám skončil v blízkém potoce. Při havárii se jeho auto převrátilo na střechu.

Hasiči si na pomoc přivolali jeřáb z Otrokovic. „Nejdříve se podařilo vytáhnout auto havarované na strmý břeh. V tom pomohl traktor s radlicí, který po očištění vozovky splnil svůj původní záměr. Po příjezdu jeřábu jsme vytáhli i druhé auto z vody. Před vyprošťováním museli hasiči pokácet část vzrostlých dřevin,“ podotkl Mitáček.

Jeřábník musel pracovat velmi opatrně, protože v blízkosti byly dráty elektrického napětí.

run_function(‚id‘,’41‘,’14935′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚210‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14935‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x