Video: Studenti zlínské univerzity ze Srí Lanky a Indie. Sníh? Báječná věc… a dali se do koulovačky

Těchto radovánek zůstávali zatím ušetřeni. V Indii ani na Srí Lance na sníh nenarazili. Studovat ve Zlíně ovšem znamená poznávat nepoznané. A to je právě sníh. Pětice studentů z pro nás exotických zemí je bílou nadílkou, která se konečně dostavila i do centra jejich studijního města, nadšená.

Tyhle destinace jsou pro nás skutečnou exotikou. Studenti ze vzdálených asijských zemí nejsou, co se cizinců týče, zdaleka jediní,“ vypočítává vedoucí zahraničního oddělení Michaela Blahová. Kromě nich se na zlínské Univerzitě Tomáše Bati vzdělávají mladí lidé z dalších jedenačtyřiceti zemí.

Ve sněhové bitvě měli v tomto případě jasně navrch mladí muži ze Srí Lanky, byli ve čtyřnásobné přesile. Mimochodem, v Indii, v Kalkatě je momentálně 28 stupňů nad nulou, na Srí Lance leckde ještě o tři čtyři stupně více.

Studentů za zahraničí máme celkem 842 ze čtyř světadílů, věnují se především ekonomickým vědám, ale samozřejmě mimo jiné třeba technologickým oborům a studiu disciplin na Fakultě multimediálních komunikací,“ dodává Blahová.

run_function(‚id‘,’28‘,’14840′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚297‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14840‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’28‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x