Ve Valašském Meziříčí se během Tříkrálové sbírky vybralo přes 1,7 milionu, je to více než loni

Velký ohlas měla letošní Tříkrálová sbírka ve Valašském Meziříčí, podařilo se při ní vybrat více než 1,7 milionu korun, což je téměř o 55 tisíc korun více než loni. Ve středu sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Celkem 1143 koledníčkům a vedoucím, kteří vytvořili 298 skupinek, lidé bydlící od Kelče, přes Valašskomeziříčsko, Rožnovsko až po Horní Bečvu darovali celkem 1 716 345 korun.

Potěšilo nás, že lidé stále zůstávají štědrými, solidárními a otevřenými k pomoci potřebným. Jejich darů si velice vážíme a při rozdělování výtěžku sbírky budeme stejně jako v minulých letech postupovat smysluplně a s rozvahou,“ řekl ředitel Charity Valašské Meziříčí Jiří Gavenda.

Výtěžek bude použit pro několik projektů. Ve Valašské Bystřici finance poputují na dostavbu a vybavení Charitního domu pokojného stáří Valašská Bystřice. Peníze získané na území Rožnova pod Radhostěm a okolí budou použity na dokončení rožnovského Centra služeb pro seniory a lidi se zdravotním postižením. Výtěžek z Valašského Meziříčí a okolních obcí bude sloužit k zajištění provozu služeb poskytovaných Charitou Valašské Meziříčí na tomto území.

Z celkové sumy bude také vyčleněna finanční částka na přímou pomoc lidem, kteří se dostali do velmi tíživé životní situace. Spolupodílet se budeme také na zahraničních rozvojových a humanitárních pomocích,“ doplnil zástupce ředitele Petr Liška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x