Hokejový útočník Melenovský pomýšlí i na tisící zápas v extralize

Hokejový útočník Marek Melenovský nastoupil v neděli k 900. utkání v nejvyšší české soutěži a stal se teprve 11. hráčem, kterému se to podařilo. Zkušený forvard ve středu řekl, že pomýšlí i na překonání magické hranice 1000. zápasu.

Nějak to uteklo a musím přiznat, že devět set utkání je už docela nálož. Ale začal jsem docela brzy a najednou je to tady. Nějak to přišlo,“ usmíval se čtyřiatřicetiletý Melenovský, který začal extraligovou kariéru v Dukle Jihlava.

Premiéru v nejvyšší soutěži si odbyl, když mu bylo pouhých 16 let. „Tehdy jsem seděl ve škole v lavici, přišel ředitel a řekl, že mám jít odpoledne s Duklou se připravovat na zápas. Tenkrát tam byli hráči jako Válek, Ščerban, Vlk nebo Dolana. Byl jsem z toho vyřízený. Myslel jsem, že si dělá srandu,“ popisoval rodák z Pelhřinova. „Ale nakonec jsem se dostavil do kabiny a proti Kladnu odehrál dvě třetiny. Dostal jsem dvě bomby, vždycky jsem odjížděl se soplem u nosu a košík otočený na druhou stranu. Byly to hrozné začátky, trvalo mi to dost dlouho než jsem se v lize rozkoukal,“ doplnil.

O dva roky později už nastupoval v Jihlavě pravidelně. V české extralize potom oblékal dresy Havířova, Vítkovic, Znojma, Třince, Zlína a Karlových Varů, odkud se v prosinci vrátil zpátky na východ Moravy a jubilejního 900. utkání dosáhl v dresu PSG Zlín. „Každá štace mi něco dala. Všude jsem měl roky, kdy se dařilo, takže na každý klub rád vzpomínám,“ poznamenal Melenovský, jenž největší úspěchy zažil na západě Čech.

S Karlovými Vary si dvakrát zahrál finále. V roce 2009 byl přímo u toho, když klub poprvé v historii vybojoval titul. „Pamatuji si na šestý zápas, v němž jsme doma prohrávali 0:3. Ve druhé třetině se mi povedlo dát branku a tím se to zlomilo. Věděli jsme, že kdybychom prohráli, těžko bychom sedmé utkání na Slavii získali pro sebe,“ zavzpomínal.

Nyní se soustředí na výkony v dresu Zlína, kam se rád vrátil, a bude čekat, zda mu vedení klubu prodlouží hostování platné do 31. ledna. „Rád bych zůstal. Herně jsem tady hodně ožil, cítím se dobře. Ale bude záležet na klubu, jak se rozhodne,“ uvedl Melenovský.

Rekord v počtu odehraných zápasů v extralize drží jeho bývalý spoluhráč z Karlových Varů Josef Řezníček, který se zastavil na čísle 1035. Melenovský si troufá překonat alespoň metu 1000. odehraného duelu. „Fyzicky se cítím v pohodě, tak proč ne. Ale samozřejmě bude záležet na zdraví. Snažím se dělat něco navíc, abych byl v soubojích zpevněný a vyhýbala se mi zranění. Během kariéry jsem však poznal, že se nedá v hokeji moc plánovat,“ zakončil hbitý útočník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x