Pět rodin, které dlužily nájem, už městu Vsetín vrátilo byty

Celkem pět rodin, které městu dlužilo za nájemné a nesjednalo si ani splátkové kalendáře, už městu Vsetín vrátilo byty. Uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Další čtyři rodiny zatím byty nevrátily a zbývajícím třem rodinám radní schválili prodloužení nájemních smluv s exekutorským zápisem. Uhradily své dlužné nájemné včetně závazků na poplatcích do konce loňského roku. Město s nimi proto uzavřelo nájemní smlouvy na šest měsíců s exekutorským zápisem.

Jedná se o rodiny, které nerezignovaly na svoji situaci a uhradily dlužné částky. Vzhledem k tomu, že v současné době má většina z nich zaměstnání, je předpoklad, že finanční závazky spojené s užíváním bytu, budou řádně hradit,“ vysvětlila rozhodnutí radních I. místostarostka města Květoslava Othová (KDU-ČSL).

Město Vsetín využilo svých práv a postupovalo podle legislativy. „Dali jsme pokyn právnímu oddělení vsetínské radnice, který poslal k soudu návrhy na výkon rozhodnutí na vyklizení bytů. Předpokládáme, že k vydání rozhodnutí by mohlo dojít do jednoho měsíce,“ dodala Othová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x