Valašskomeziříčská radnice předá Cenu města

Celkem třem lidem předají ve čtvrtek představitelé valašskomeziříčské radnice Cenu města Valašské Meziříčí. Sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Cenu města získají tentokrát Jana Ullrichová, Josef Fabián a Jan Timotej Strýček. Zařadí se tak mezi 15 významných valašskomeziříčských osobností, kterým byla cena města od roku 2003 udělena. Slavnostní akce se uskuteční ve velkém sále zámku Žerotínů v 16 hodin.

Pro hosty chystáme několik hudebních i jiných překvapení,“ uvedl ředitel Kulturního zařízení města Roman Štěrba, který spolu se svými zaměstnanci připravuje scénář celé akce. Více však prozradit nechtěl. Pouze to, že po hlavním programu je na 17.30 hodin naplánována číše vína v divadelní kavárně.

Jana Ullrichová získá cenu za dlouholetou úspěšnou pedagogickou činnost v oblasti výtvarného umění a vlastní uměleckou práci, tematicky zaměřenou na Valašské Meziříčí. Josef Fabián cenu města obdrží za celoživotní tvůrčí a organizátorskou práci v oblasti kultury, publicistickou činnost a propagaci města Valašského Meziříčí. Posledním nositelem ceny města za rok 2011 se stane akademický malíř Jan Timotej Strýček. Cena mu bude udělena za rozvíjení tradice textilního umění ve Valašském Meziříčí, podíl na kulturním životě města a šíření dobrého jména města doma i v zahraničí.

Cenu města představuje pamětní listina a výtvarné dílo se znakem města zhotovené uměleckým sklářem Ondřejem Strnadelem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x