Státní zástupce obžaloval ženu ze Slavičína, která se pokusila zabít přítele

Státní zástupce Roman Kafka podal obžalobu na třiatřicetiletou ženu ze Slavičína-Hrádku, která se loni v září pokusila zabít svého přítele. Jak Kafka v pondělí řekl, ženě hrozí až 18 let vězení.

Žena se měla pokusit zabít svého přítele (61) 9. září, a to za pomocí dvou nožů, velké rašple a pilníku. „Obviněná je stíhána pro pokus zločinu vraždy a je ohrožena trestem odnětí svobody s horní sazbou 18 let. Je stíhána vazebně,“ konstatoval Kafka.

Agresivní žena se podobného jednání nedopustila poprvé. Na různé muže totiž útočila noži a dalšími nástroji už několikrát. „Byla i opakovaně odsouzena za ublížení na zdraví, které způsobila právě nožem, šroubovákem a dalšími obdobnými nástroji. Byla i ve výkonu trestu odnětí svobody,“ poznamenal Kafka.

Jedenašedesátiletého muže, kterého se loni v září pokusila zabít, napadla nožem už v roce 2003 a tehdy byla za útok i odsouzena. Přesto si ji po výkonu dalšího trestu odnětí svobody k sobě opět nastěhoval. Muž má s útočnicí dvě děti, obě jsou v dětském domově, stejně jako další dvě starší ženiny děti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x