Trenér zlínských hokejistů Vlach současnou krizi zatím ustál

Rostislav Vlach zůstává trenérem hokejistů PSG Zlín, kteří prohráli posledních pět extraligových zápasů. Vedení klubu se současnou situací zabývá a v úterý oznámí kroky, které by měly vést ke zlepšení, o odvolání kouče se však neuvažuje, řekl v pondělí Patrik Kamas, jednatel oddílu.

Zlín z posledních devíti utkání pouze jednou vyhrál a jeho současná neúspěšná série čítá pět nezdarů v řadě. Naposledy prohrál tým PSG v neděli v Kladně. „Věděli jsme, že na omlazené mužstvo dolehne slabší chvilka. Dřív jsme vyhrávali o gól a spoustu toho pochytali gólmani. Teď zase těsně prohráváme. Klubové prezidium o současných výkonech a situaci v týmu hovořilo a budeme v tom pokračovat. Zatím žádný verdikt nepadl,“ poznamenal Kamas.

Podle jednatele ve Zlíně nyní neuvažují o odvolání Vlacha, který v létě nahradil Zdeňka Veneru, přestože by si to fanoušci po sérii nezdarů přáli. „Bylo by to nejjednodušší řešení a já nejsem jeho příznivcem. Trenér od nás nedostal úkol, kolik má získat bodů v nejbližších zápasech. Jednání nebylo uzavřeno, ještě se setkáme a dohodneme se na výsledku, který chceme oznámit v úterý,“ uvedl Kamas. „Vylučuji však, že bychom nyní jednali o tom, jakou formou vypovíme kouči Vlachovi smlouvu,“ dodal.

Tým PSG Zlín po nedělní ztrátě bodů vypadl z elitní šestky. Další utkání hraje ve čtvrtek doma proti poslednímu mistrovi z Třince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x