Fotbalisty Zlína posílí důrazný útočník Besta

Útočník Aleš Besta se stane posilou druholigových fotbalistů Tescomy Zlín, kteří chtějí na jaře bojovat o postup. S klubem podepsal smlouvu na rok a půl, Tescoma se ještě musí dohodnout se Slavií, které hráč naposledy patřil, Zlín o tom informoval v pondělí na svém webu.

Aleš by k nám měl přijít na přestup ze Slavie Praha, kde mu na konci prosince vypršela smlouva. My jsme s ním uzavřeli nový kontrakt na jeden a půl roku,“ potvrdil výkonný ředitel zlínského klubu Leoš Gojš. „Získali jsme do svých řad důrazného a zkušeného koncového hráče. Na podzim jsme se potýkali s produktivitou, Aleš by ji nám měl pomoct vylepšit,“ má jasno o zařazení bývalého mládežnického reprezentanta trenér Alois Skácel.

Do nového prostředí se těší i samotný fotbalista. „Jsem rád, že jsme se dokázali se Zlínem dohodnout. Velmi se mi zamlouvá prostředí i atmosféra v kabině. Připadám si tu jako doma. Také tréninky jsou úplně jiné a mnohem záživnější než v předchozích klubech, kterými jsem prošel,“ prohlásil osmadvacetiletý Besta.

Na zlínskou Letnou jej však přilákalo něco jiného. „Nejdůležitější pro mě bylo, že Zlín chce bojovat o postup. Ještě nejsem tak starý, abych si hledal angažmá jen na dokončení kariéry. V tomto motivačním duchu je také postavena moje nová smlouva. Zlín pro mě představuje velkou výzvu,“ vysvětlil hráč, jenž má na svém kontě v barvách ostravského Baníku, Brna a Slavie dohromady 101 prvoligových zápasů a 16 vstřelených branek. Působil také v Žilině, Púchově a polském Górniku Zabrze.

Už jsem slavil titul v Žilině a se Slavií Praha, radoval jsem se i z postupu v Górniku Zabrze. Také v novém působišti chci ještě něčeho dosáhnout. Líbí se mi, když má klub ambice, a když je o co hrát. Proto jsem přišel Zlínu pomoct s postupem do nejvyšší soutěže,“ uvedl důrazný útočník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x