Vsetínské neziskovky mohou žádat město o dotaci na celoroční činnost

Vsetínské neziskové organizace působící v oblasti kultury, sportu, volného času a v oblasti sociální mohou opět žádat město o finanční dotace na svou celoroční činnost. Uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Termín pro podání žádostí je stanoven na 10. února. Město uvolní 1,03 milionu korun.

Pro oblast sportu je určeno 250 tisíc korun, pro oblast kultury a volného času také 250 tisíc korun a pro organizace podporující sociální problematiku, které neprovozují profesionální sociální služby, má město Vsetín částku ve výši 530  tisíc korun,“ upřesnila 1. místostarostka města Květoslava Othová (KDU-ČSL).

I když výzva navazuje na program velkých grantů z minulých let, v podmínkách a formulářích je oproti minulému roku několik významných změn. „Z podmínek jsme vypustili procentuální podmínky navázané na poskytnutí dotace, což znamená, že vyúčtovávat se bude jen poskytnutá dotace. Do uznatelných nákladů jsme nově zahrnuli mzdy a dohody, naopak jsme vypustili některé povinné přílohy,“ upřesnil administrátor grantových programů Ondřej Sláma.

Mimo tyto prostředky budou radní ještě v průběhu roku přidělovat individuálně a na základě požadavků žadatelů částku 400 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x