Zlínské zimní lázně: Velká čipová revoluce. Veřejnost si zvyká jen zvolna

Nadšení, souhlas, pochopení, ale i zcela opačné názory včetně vzteklých reakcí s formulacemi, které do slušné společnosti nepatří. To a ještě mnohem více působí ve zdánlivě velmi konzervativním prostředí takzvaná Velká čipová revoluce ve zlínských krytých zimních lázních. Jde přitom o více, než jen o to, že si předplatitelé musejí nejdříve koupit za 160 korun svůj čipový náramek.

Při systému deseti a dvacetiprocentních bonifikací se tyhle peníze rychle vrátí,“ obhajuje nový krok městské společnosti Steza, která zimní lázně spravuje a provozuje, zdejší vedoucí provozu Iva Vavrečková. Značnou část klientely tvoří senioři, právě pro ně je prý nový systém cenově nejvýhodnější.

Zatím to s přáteli testujeme, uvidíme, co to přinese, snad to nebude krok k horšímu,“ nabízí svůj pohled senior Jaromír Fuksa ze Zlína.

Systém je velmi jednoduchý, poté, co zavedeme čipy i na skříňkách, což bude v průběhu února, odpadnou složitější výběry klíčů a navíc dostanou prostory šaten daleko estetičtější tvář,“ připomíná Vavrečková. Ta ale zároveň zdůrazňuje i fakt, že každá novinka přináší právě ve Zlíně laděném do značně konzervativního hávu, zlou krev.

A co teprve zásadní věc ! Do šaten po dovybavení za pár týdnů přibudou všudypřítomné kamery. „Spustíme totiž společné šatny pro ženy i pro muže, vybudovali jsme převlékárny, ale tuhle změnu očekáváme s mírným napětím,“ dodává vedoucí provozu.

Ta úskalí jsou hned dvě, ne každý rád snáší vědomí, že mu do soukromí zasahují kamery, navíc zvláště ženy potřebují více soukromí. „Pro ně připravíme speciální prostor, kam bude mužům vstup víceméně zakázán, i když podle stávajících norem ani to nebude platit na sto procent,“ říká Vavrečková.

Od druhé poloviny února projde „velká čipová“ skutečně ostrou zatěžkávací zkouškou. Určité pochybnosti vyjadřuje plavecký trenér a středoškolský pedagog Zdeněk Kasálek. „Nevím, zda se novinka osvědčí, když si v šatnách představím třicetičlennou skupinu mých studentek, závodní plavce a také desítky lidí z plavecké veřejnosti, jsem zvědav, jak rychle se stačí převléci a zda to nevzbudí při novém časovém systému problémy u lidí, kteří rozhodně nechtějí trávit čas v šatnách, ale v bazénu.“

Já naopak společné šatny s muži vítám, je to tak už prakticky všude, nevidím na tom nic zvláštního, ráda se podívám na pěkného chlapa a sama se musím snažit taky slušně vypadat,“ hájí velkou čipovou revoluci Naděžda Jahůdková ze Zlína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x