Student zlínské univerzity získal za návrh designu traktoru ocenění v Singapuru

Koncepční návrh traktoru absolventa ateliéru průmyslového designu Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Davida Poláška ocenili v Singapuru. Řekl ve středu Jan Malý z tiskového oddělení školy.

Polášek zabodoval v soutěži Red Dot Design Award – Design Concept 2011 a cenu za své dílo převzal v Singapuru. Oceněný návrh student zpracoval jako diplomovou práci.

David Polášek navrhl design traktoru, který představuje přechod mezi současnými typy zemědělské techniky a typy s autonomním řízením, které se budou prosazovat v budoucnosti,“ uvedl k návrhu vedoucí diplomové práce Pavel Škarka.

Soutěž Red Dot Design Award vznikla v roce 1955 v Německu a v současné době patří k největším světovým soutěžím v oblasti produktového designu. V roce 2005 byla rozšířena o cenu Design Concept, která oceňuje designové koncepční návrhy a je každoročně vyhlašována v Singapuru. David Polášek získal cenu v konkurenci dalších více než tří a půl tisíce soutěžících ze 49 zemí celého světa.

run_function(‚id‘,’41‘,’14482′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚219‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14482‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x