Uherskohradišťská obdoba jeslí zvýší svou kapacitu o dalších osm míst

Uherskohradišťská radnice uspěla se svou žádostí o finanční podporu z EU na projekt Mosty, v rámci kterého například rozšíří kapacitu zařízení, které supluje jesle. Ve středu to řekl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Na projektu pracuje město ve spolupráci s občanským sdružením Akropolis a společností Eduha. Součástí projektu je i miniškolka, která přes den pečuje o děti do jednoho a půl roku věku. „Zařízení prakticky nahrazuje jesle, které ve městě chybějí. Zatím má zařízení kapacitu osm dětí a díky podpoře z EU budeme moci rozšířit kapacitu o dalších osm míst,“ vysvětlil Pášma.

Na projekt Mosty získalo město dotaci ve výši 6,7 milionu korun. Projekt se zaměřuje na tvorbu Koncepce prorodinné politiky ve městě Uherské Hradiště. Koncepce bude mimo jiné prosazovat princip rovných příležitostí žen a mužů.

V městské společnosti Eduha se nyní bude mapovat aktuální situace v souvislosti s pracovními příležitostmi žen po mateřské dovolené, zda umožňují flexibilní pracovní místa, práce na zkrácené pracovní úvazky během rodičovské dovolené a podobně. Na základě výsledků vytvoří město koncepci, kterou by později chtělo aplikovat i v dalších organizacích zřizovaných městem nebo ve společnostech, ve kterých má město účast,“ dodala Michaela Bušová ze sociálního odboru uherskohradišťské radnice. Za evropské peníze pak město uspořádá také řadu vzdělávacích a poradenských aktivit.

Projekt začneme realizovat letos v březnu a konec je naplánován na únor roku 2015,“ dodal Pášma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x