Ozbrojení lupiči přepadli sázkovou kancelář v Uherském Hradišti

Dva ozbrojení a maskovaní lupiči přepadli ve středu večer sázkovou kancelář ve Františkánské ulici v Uherském Hradišti. Ve čtvrtek uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Do podniku vstoupili lupiči kolem půl osmé večer, každý z nich měl v ruce stříbrnou pistoli. Pistoli namířili proti obsluze a požadovali peníze. Žena z obavy o svůj život peníze mužům dala. Pak oba z kanceláře utekli. Lupiči si odnesli asi 30 tisíc korun.

Policisté po pachatelích začali okamžitě pátrat. Jednalo se o muže ve věku asi okolo 25 let. Jeden z nich, muž střední postavy asi 175 centimetrů vysoký, byl oblečen do světlých džínů, tmavé mikiny a světle béžové zimní vesty. Na hlavě měl černou kuklu s průzory pro oči.

Druhý lupič byl také střední postavy, vysoký okolo 185 centimetrů, oblečený byl do světlých džínů a černé kožené bundy zvané křivák. Maskoval se černým šátkem přes ústa a černou čepicí s červeným emblémem na levé straně. Kriminalistům se podařilo zjistit, že pachatelé se čtvrt hodiny před loupeží pohybovali v herně na Zelném trhu v centru Uherského Hradiště.

Pokud by měl kdokoliv poznatky k loupežnému přepadení, pohybu pachatelů před či po loupeži nebo k lupičům samotným, ať se neprodleně se svými informacemi obrátí na policii na lince 158. Za spáchání trestného činu loupeže bude po dopadení pachatelům hrozit až deset let vězení,“ dodal Mergental.

Holding Synot, kterému sázková kancelář patří, vypsal za dopadení lupičů odměnu. „Ten, kdo napomůže k dopadení či odhalení lupičů, získá odměnu ve výši 200 tisíc korun. S informacemi vedoucími k dopadení pachatelů se veřejnost může obracet na telefonní číslo 572 410 408, případně 737 277 030,“ doplnila mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x