Vlak se u Valašského Meziříčí srazil s kamionem, trať zůstává nadále uzavřená

Na hlavním tahu z Valašského Meziříčí na Nový Jičín se ve čtvrtek po 22. hodině na přejezdu srazil osobní vlak s kamionem. Trať bude přibližně do páteční 15. hodiny uzavřená, sdělila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Při nehodě se poškodila traťová kolej. Původní předpoklad o obnovení provozu okolo poledne jsme kvůli tomu museli posunout,“ uvedla Šubová s tím, že na trase funguje náhradní autobusová doprava.

Nehoda se stala na železničním přejezdu na výjezdu z Valašského Meziříčí, kde trať křižuje silnici I/57. Osobní vlak se zde střetl s kamionem a vozovku zcela zablokoval. Policie odkláněla dopravu přes Krhovou.

Podle slov řidiče měl kamion poruchu a zastavil se na přejezdu. Závada na brzdách zablokovala kola návěsu a s lehkým nákladem palet se nezatížená hnaná náprava tahače protáčela. Muž se snažil marně z prostoru odjet, a proto když se ozvala varovná signalizace, stihl už jen z kabiny před srážkou vyskočit,“ popsal situaci mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Kamion podle informací TV Nova po srážce zcela přišel o kabinu, osobní vlak vykolejil a zablokoval trať.

Při srážce nikdo neutrpěl zranění, ve vlaku se nacházelo sedm cestujících. „Žádného pacienta jsme neošetřili. Řidič kamionu totiž stačil vozidlo včas opustit a nic se mu nestalo. Odmítl i preventivní ošetření na místě,“ doplnila Hana Polešáková z krajské záchranky.

Při nehodě vznikla celková škoda 1,7 milionu korun. Na vlaku činí půl milionu korun, dalších 200 tisíc se týká trati. Na zničeném vozidle vznikla škoda za jeden milion korun,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce České republiky Martin Drápal.

run_function(‚id‘,’41‘,’13975′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚222‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13975‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x