Třinecká ocel ve Zlíně zkorodovala. Berani vyhráli nad mistrem v předehrávce 43. kola extraligy 5:1.

Hokejisté PSG Zlín konečně zabrali, zlepšeným výkonem poslali pod Těšínské Beskydy mistra z Třince s rancem pěti branek. Tu úvodní vstřelil mladík Petr Holík, když mu ideálně předložil puk Ondráček. Hosté se ovšem rychle otřepali a Varaďa pěknou švihovou střelou vyrovnal.

V závěru první části se hrálo čtyři na tři, hostující hokejový poeta Peterek místo vyhození dvakrát laskal diváky i sebe pěknými kličkami, pak ale kotouč ztratil. Hosté museli faulovat, šli do tří, a když pak ještě v křeči vyhodili puk za mantinel ve vlastním obranném pásmu, hráli domácí pět na tři. Leška dovedně skóroval. „Chtěl jsem nahrávat, ale ve skrumáži se kotouč odrazil zřejmě od brankáře Hamerlíka.“

Uběhlo pár vteřin a domácí hrající legenda se znovu smála od ucha k uchu. „Ten gól byl jednoduchý, polovina branky byla po odražené střele prázdná,“ stvrdil svůj čich a chuť na góly Leška. Mužstva šla do kabin za stavu 3:1, domácí na koni, hosté coby poslední český mistr pořád s početnou řadou kvalitních hráčů pod dekou.

Druhá část hry byla prázdná gólově i herně, zvláště ze strany mistrovského Třince. „Je otázka, jestli se jim vůbec chce,“ konstatoval hokejový expert , redaktor České televize Josef Kvasnička v přestávce, když si vychutnával obligátní obložený chlebíček.

Hostům s novým trenérem Tlačilem se chtělo v poslední třetině jen mírně, naopak domácí v samém závěru Čajánkem, a pak ještě  z trestného střílení Köhlerem, zaplašili zmar posledních duelů.
Těžko soudit z jednoho vítězství, určitě je ale moc cenné, doufám, že půjdeme nahoru,“ říkal po jasné výhře 5:1 nejlepší domácí hráč Petr Leška.

Tipsport extraliga ledního hokeje, 43. kolo:

PSG Zlín – HC Oceláři Třinec 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Branky: 12. Holík (Ondráček), 20. Leška (Hamrlík, Zámorský), 20. Leška (Zámorský), 54. Čajánek (Zámorský), 55. Köhler z tr. střílení – 15. Varaďa (Hrabal). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek – Bláha, Jindra. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 3549.

Sestavy:
PSG Zlín: Horčička – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Matějíček – Holík, Leška, Köhler – Důras, Čajánek, O. Veselý – Melenovský, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Josef Turek.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Bolf, Kania – Klimenta, Bonk, Varaďa – D. Květoň, Peterek, Adamský – Orsava, Polanský, M. Hořava – McGregor, Ostřížek, Hrňa. Trenéři: Jan Tlačil, Pavel Marek a Pavel Janků.

run_function(‚id‘,’41‘,’14393′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚221‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14393‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x