Fotbalové Slovácko opouští záložník Poliaček

Zimní příprava na jarní část fotbalové Gambrinus ligy je v plném proudu a mužstvo 1.FC Slovácko čeká závěrečná fáze, která je zaměřená na herní činnost. Před odletem do Turecka čeká Slovácko již tuto sobotu utkání s FK Senica, které se odehraje od 10:30 hod. na umělé trávě v Kunovicích.

Ve čtvrtek 2. února pak Slovácko přivítá ve dvojzápase Nitru. Utkání se opět odehraje na umělé trávě v Kunovicích od 11:00 respektive 13:00 hod.

V sobotu 4. února pak odletí Slovácko na závěrečné herní soustředění do Turecka, kde odehraje celkem čtyři přípravná utkání.

S blížícím se startem jarní části ligy souvisejí i změny v kádru, který se před odletem do Turecka zúží.

Co se týče odchodů, tak tam je situace jasná u Miry Poliačeka, který se vrací zpět na Slovensko, konkrétně do Ružomberoku. Mirovi se angažmá ve Slovácku příliš nevydařilo. Provázely ho zdravotní problémy a za podzimní část si nevydobyl v týmu takovou pozici jakou jsme očekávali. Proto jsme kývli na jeho odchod na Slovensko. Otevírá se tím zároveň cesta pro naše odchovance, především pak Michala Trávníka,“ vysvětlil Poliačekův odchod sportovní ředitel a hlavní trenér, Miroslav Soukup.

Odchody ještě úplně uzavřené nejsou. Například tento týden je v druholigovém Mostě na zkoušce Milan Kerbr. Druholigový tým má o našeho hráče zájem, takže zvažujeme jeho uvolnění do Mostu, kde by mohl do léta hostovat a hrát pravidelně 2. ligu. Možná ještě jeden nebo dva další hráči, z širšího kádru, mohou odejít na hostování,“ pokračoval Soukup, který v těchto dnech řeší i další účinkování Ilji Nestorovského a Jaroslava Starého.

U Jardy Starého a Ilji Nestorovského, kteří byli na hostování na Žižkově, řešíme jejich další působení. Byť mají platné hostování na Žižkově do konce sezony, tak Žižkov projevil nezájem o jejich působení. S Žižkovem samozřejmě jednáme a hledáme pro hráče varianty pro možné hostování v jiném klubu.“ přiblížil Soukup, který okomentoval i změny směrem do klubu.

Co se týče příchodů, tak jsme již na začátku přípravy vyřešili přestup gólmana Dušana Melichárka. V minulém týdnu jsme měli na zkoušce Antona Matveenka, který měl v záloze nahradit zraněného Lukáše Fujerika, ale nakonec jsme od jeho příchodu upustili, protože jeho kvality nebyly výrazně vyšší než u našich hráčů v týmu a nebyl jasným hráčem do základní sestavy, což byl zásadní předpoklad jeho případného příchodu. Troufnu si říct, že pokud nenastane nějaká mimořádná situace, tak stávající kádr, již zůstane nezměněn,“ dodal závěrem trenér Slovácka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x