Hasiči na Zlínsku zasahovali u požáru komína, nabádají veřejnost k častějším kontrolám

Hasiči likvidovali v noci na sobotu požár komínu v domě v Zádveřicích-Rakové na Zlínsku. Jak sdělil mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček, vznikla škoda 100 tisíc korun.

Požár zjistili okolo druhé hodiny ranní majitelé domu. „Snažili se jej uhasit pomocí vody, ale skryté ohnisko pro ně bylo nedosažitelné,“ uvedl Mitáček.

Podle něj bylo ohnisko mezi stropy a střechou, a proto se jednotka k jádru dostala násilím a požár uhasila.

Nikdo se nezranil. Pravděpodobnou příčinou byl zazděný dřevěný trám v blízkosti komínového tělesa, přičemž při přenosu tepla nastal požár. Včasným zásahem se podařilo uchránit majetek za 2,5 milionu korun,“ řekl mluvčí.

Dodal, že lidé by více měli dbát na pravidelnou a povinnou kontrolu. „Podobné požáry jsou v zimních měsících časté. Důsledná prevence a včasné odhalení problému může zamezit značným škodám a ohrožení obyvatel domu,“ uzavřel Mitáček.

run_function(‚id‘,’41‘,’14683′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚224‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14683‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x