Vsetínská nemocnice má nový monitorovací systém na gynekologické jednotce intenzivní péče

Intenzivní péče Gynekologicko-porodnického oddělení Vsetínské nemocnice má čtyři nové monitory s centrální jednotkou. Náklady na pořízení činily více než 300 tisíc korun, informovala v sobotu mluvčí kliniky Lenka Plačková.

Přístroje nového typu střeží životní funkce pacientek po gynekologických operacích nebo v jiných závažných stavech,“ vysvětlila Plačková.

Předchozí monitory už byly staré, nespolehlivé, poruchové a náklady na jejich opravy překročily rozumnou mez,“ sdělil primář Gynekologicko-porodnického oddělení Vsetínské nemocnice Jiří Hlavinka.

Nový systém nabízí pacientkám bezpečnost a monitorování všech životních funkcí jako EKG, pulsovou frekvenci, zásobení kyslíkem nebo teplotu. Zdravotníkům umožňuje nastavit potřebné intervaly sledování a různé mezní hodnoty. „Přenos dat je bezdrátově prováděný na centrálu, která má schopnost zápisu, uchování dat a alarmování,“ dodal primář.

Přístroje se dají převážet s pacientem a lze je v případě potřeby využít i na porodních sálech. Monitorovací systém nemocnice koupila z vlastních prostředků.