Žena na Zlínsku během ledna volala šestsetkrát na policii, hrozí jí pokuta 100 tisíc korun

Pokuta až 100 tisíc korun hrozí čtyřiapadesátileté ženě, která za první čtyři lednové týdny celkem v 606 případech volala na zlínskou policii. Jak v neděli řekla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková, volající je notorickou stěžovatelkou.

Se ženou jsme se snažili mnohokrát dohodnout, ale neúspěšně. Vysvětlovali jsme jí, že svým zbytečným voláním blokuje tísňovou linku pro akutní případy. Její několikaletý problém se přitom týká sousedských sporů a nedořešených majetkových problémů, které nemohou řešit policejní operační důstojníci,“ vysvětlila Bartíková.

Dodala, že například minulý čtvrtek volala žena na linku 158 hned sedmnáctkrát. „Případ jsme proto kvalifikovali jako přestupek a oznámili ho na telekomunikační úřad, který může za podobné chování udělit pokutu do výše sto tisíc korun,“ uvedla Bartíková.

Podle ní se zlínští policisté takovému řešení případů bránili a snažili se volající chápat a vyslechnout. „Požadavky některých jsou však bezohledné, a proto zneužití linky 158 budeme řešit přísněji než doposud. Kromě zmíněné ženy jsme telekomunikačnímu úřadu nahlásili další tři notorické telefonisty,“ uzavřela mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x