Valašskokloboucká radnice podpoří neziskovky více než milionem korun

Činnost neziskovek, spolků a sdružení podpoří v letošním roce valašskokloboucká radnice částkou ve výši 1,15 milionu korun. Sdělila mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Peníze poslouží nejen na činnost organizací, ale i na jejich kulturní, sportovní a jiné projekty. „V grantovém řízení rozdělíme 1,15 milionu korun. Z toho 180 tisíc bude tvořit plošná podpora neziskovým organizacím, 217 tisíc bude určeno na konkrétní akce pořádané jednotlivými subjekty a 135 tisíc poputuje na pořádání čtyř tradičních společenských událostí ve městě,“ upřesnila Zvonková.

Na zajištění chodu osmi sportovních oddílů poukáže město 518 tisíc korun. Rada města má navíc k dispozici 100 tisíc korun na takzvané rychlé granty, jež může udělit v průběhu roku na jednorázovou podporu menších akcí a událostí.

V souvislosti s akcemi a projekty podpoří město celkem 16 projektů, například koncerty, výstavy, akce pro děti a rodiny a podobně. Částka 135 tisíc určená na čtyři tradiční akce nadregionálního významu bude rozdělena mezi Běh naděje, Valašský mikulášský jarmek, Valašské kumštování a Mezinárodní hudební a folklorní festival Setkání muzikantů v Bílých Karpatech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x