Loučka u Valašského Meziříčí: Noční drama s dobrým koncem

Mráz -17 stupňů, tři desítky hasičů a policistů, tma a jednoznačný úkol. Musíme najít dvaašedesátiletého muže, který se večer ztratil! V Loučce u Valašského Meziříčí se odehrávala dramatická pátrací akce.

Na jejím začátku byla v půl sedmé večer informace od muže z Loučky, který oznámil, že z dáli slyšel z lesa za rodinnými domky volání o pomoc. „Na místo neprodleně přijela hlídka policistů z Valašského Meziříčí, prohledala okolí, ale nikoho nenašla,“ popisuje počátek akce vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

To už ale policie aktivizovala řadu dalších lidí, mimo jiné i profesionální a dobrovolné hasiče z okolí. „Zanedlouho se dostavila ke skupince policistů místní žena, která informovala o tom, že se její otec nevrátil domů, když se šel projít se psem, od té chvíle jsme věděli, koho vlastně hledáme,“ posunuje děj dramatického příběhu mrazivé noci Javorková.

Několikahodinové pátrání v rojnicích přineslo úspěch až v půl dvanácté v noci. „Pátrající nejprve spatřili promrzlého psa, který zůstal věrně po boku pána, a nedaleko našli muže, který zřejmě po uklouznutí upadl a zůstal zaklíněný pod spadlým stromem.“

Muž byl silně podchlazený, komunikace s ním byla velmi složitá. Pak už rychle putoval do policejního vozidla a odtamtud do nemocnice.

Velké poděkování patří nejen všem zasahujícím, ale také starostce obce, která vytvořila pátrajícím zázemí a nabídla také horký čaj,“ dodává policejní mluvčí.

„Myslím, že to bylo asi padesát čtvrtlitrových hrnků horkého čaje,“ usmívala se dnes ráno starostka Loučky Libuše Paloušová, „obec z toho rozhodně nezchudne. Hlavní je, že se podařilo zachránit lidský život. Jde o velmi příjemného a komunikativního pána, pokud mám informace, už po hospitalizaci v nemocnici se jeho stav rychle zlepšoval, ale měl určitě namále.“

Z obecního úřadu se místní zachránci rozcházeli až pozdě v noci, až akce skončila, byl podle starostky i čas na zahřátí jiným tradičním valašským nápojem, než je čaj….

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x