Muž z Uherského Brodu chtěl koupit auto přes internet, přišel o peníze a auto nezískal

Podvodník ze Španělska vylákal na šestatřicetiletém muži z Uherského Brodu 142 tisíc korun za auto, které ale nedodal a peníze nevrátil. Jak řekl v úterý policejní mluvčí Aleš Mergental, muž si chtěl auto pořídit přes internet.

Auto si muž vyhlédl na zahraničním internetovém bazaru loni v listopadu. S prodejcem ze Španělska se domluvil na transakci s tím, že celý prodej a doprava se uskuteční přes firmu sídlící v Barceloně. „Muž odeslal na bankovní účet dohodnutou sumu v eurech. Španělská společnost ještě odpověděla, že peníze v pořádku přišly na účet a že auto bude odesláno do Brodu před Vánoci. Dodnes je ale muž bez auta,“ konstatoval Mergental.

Firma přestala být kontaktní a fungovat přestaly i její internetové stránky. Čekající kupující se rozhodl odstoupit od smlouvy a prostřednictvím své banky se pokusil o vrácení zaslaných peněz na španělský účet. Zda peníze získá zpět, ale zatím není jasné.

„Uherskobrodští policisté s největší pravděpodobností požádají španělské kolegy o pomoc při pátrání po španělských podvodnících, kterým za podvod hrozí podle českých zákonů až pět let vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x