Banku v Rožnově přepadl lupič, policie pátrá po pachateli

Zatím neúspěšně pátrají policisté po lupiči, který v úterý odpoledne přepadl Komerční banku v Rožnově pod Radhoštěm. Jak informovala ve středu policejní mluvčí Lenka Javorková, policisté žádají o pomoc i veřejnost.

Neznámý muž vtrhl do banky krátce po půl třetí odpoledne a vymohl peníze po pracovnici banky pod pohrůžkou použití trhaviny. Žena mu vydala několik desítek tisíc korun. Muž nemluvil, jen ženě za přepážkou podal list papíru, na kterém ji informoval o hrozbě odpálení trhaviny a na důkaz vážnosti před ni postavil černou tašku s blikajícím předmětem. Do ní pak naskládal peníze a odešel.

Jednalo se o muže ve věku okolo 35 až 40 let, střední postavy a výšky asi 170 centimetrů. Obličej měl maskovaný brýlemi s tmavými skly. Na pravé straně obličeje měl nalepenou bílou náplast a to od brady až do půlky tváře. Široká mohla být tři nebo čtyři centimetry. Na hlavě měl zimní čepici s kšiltem černé barvy, která vypadala jako kulich s kšiltem. Dále měl tmavě modrou nebo černou zimní bundu s kapucí, která měla lem ze šedého kožíšku.

Přepadení se uskutečnilo velmi nenápadně a tiše, takže si přítomní klienti, kterých bylo v té době v bance několik, nemuseli ničeho všimnout. I tak mohl někdo muže zaregistrovat, proto žádáme všechny svědky, kteří by nám mohli k přepadení cokoli povědět, aby zavolali na linku 158 nebo zašli na kteroukoli policejní služebnu,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x