Rožnovská radnice bude řešit hazard

Speciálně sestavená pracovní skupina se v pátek sejde v Rožnově pod Radhoštěm, aby začala řešit otázku hazardu. Řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Skupina se sejde vůbec poprvé a jejím úkolem bude vypracovat návrh řešení týkající se provozování hazardních her prostřednictvím výherních hracích přístrojů, interaktivních videoloterijních terminálů a technických hracích zařízení.

Kromě klubu Věcí veřejných, které se rozhodly nenominovat žádného svého zástupce, delegovaly všechny subjekty jednoho svého člena. V komisi budou dále pracovat referenti městského úřadu, ředitel městské policie a samozřejmě také provozovatelé výherních hracích přístrojů,“ řekl místostarosta města Alois Vychodil (ODS), který byl pověřen přípravou jednání komise.

Na nejbližším jednání rady města v pondělí 6. února bude komise oficiálně zřízena včetně jmenování jejich členů. „Našim hlavním úkolem bude navrhnout zastupitelstvu města zda, a v jakém množství budou na území města povoleny výherní hrací přístroje,“ upřesnil Vychodil.

Na území města Rožnov pod Radhoštěm je momentálně registrováno 17 provozoven, ve kterých jsou výherní hrací přístroje. Jedná se o devět heren a osm restauračních zařízení s instalovanými automaty. Město Rožnov vybralo za výherní hrací automaty v roce 2011 celkem 2,1 milionu korun

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x