Muže z Valašska zachránil před uhořením kocour

Díky kocourovi přežil majitel dřevěnice ve velkokarlovické části Leskové požár domu. Řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

U rozsáhlého požáru dřevěnice zasahovali v pátek nad ránem hasiči ze Vsetína i dobrovolníci z Karolinky, Velkých Karlovic a Podťaté. „Majitel spal, když ho nad ránem vzbudil kocour. To už část dřevěnice hořela a muž se jen stačil zachránit. Sám na hašení požáru neměl prostředky, a proto ihned informoval hasiče,“ podotkl Mitáček.

Dojezd hasičských cisteren byl komplikovaný příjezdovou cestou. Hasiči nakonec museli svou techniku odstavit asi 200 metrů od chalupy a zbytek cesty dojít pěšky. Požár zasáhl celé stavení a zničená střecha chalupy se propadla. Po další dohodě s majitelem už záchrana dřevěnice nebyla možná a hasiči ji nechali postupně pod svým dozorem vyhořet. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Škoda se vyšplhala na více než milion korun a vyšetřovatel nyní zjišťují příčinu požáru.

run_function(‚id‘,’41‘,’14804′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚231‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14804‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x