Berdych zářil ve Zlíně, v turnaji ČAPA 2012 získal prvenství

Tenisté na rozdíl od lyžařů a snowboardistů logicky hledají ve vlně mrazů azyl v halách. Ve Zlíně v areálu Na Vršavě se hrál první ročník ČAPA cupu. Zatímco tenisový učitel a výrobce bývalého veleúspěšného reprezentanta Jiřího Nováka, rovněž jménem Jiří, tentokrát působil v roli poradce a rozhodčího, otec naší současné jedničky Tomáše Martin Berdych zapadl báječně do širokého pole startujících v deblovém turnaji.

Vynikající deblista z Valašského Meziříčí potvrdil své tradiční kvality a ve dvojici s Radkem Kusákem, bývalým brankářem fotbalového Zlína, dokráčel až do finále. Tam si ve hře plné úžasných výměn poradili s dalším kvalitním párem Ladislav Suchý – Martin Bařinka po boji 6:3. „Musím držet s Tomem krok„, konstatoval po finále Berdych starší, jemuž kolega Kusák sekundoval více než zdatně.

Skvělí byli poražení finalisté. Lékař Martin Bařinka ocenil výkon partnera, měl ale malou výtku: „Laďa potřebuje před každým utkáním hodně vepřového dopinku, tentokrát u skvělých výpečků zaváhal a v rozhodujících momentech mu možná maličko chyběly síly,“ smál se Bařinka po skončení turnaje.

Ten se na rozdíl od ostatních hrál takzvaným Pavlíčkovým systémem, kdy si jednotliví hráči losují pro první čtyři kola základní fáze své spoluhráče. Třetí skončila dvojice Pavlíček – Mikel, čtvrtý pak debl mladíků Halaška – Pavelka.

run_function(‚id‘,’41‘,’14718′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚232‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14718‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x