Hasiči zachraňovali v Luhačovicích muže a sedmiměsíční dítě, kteří zapadli ve sněhu

Na hasiče se musel v neděli obrátit muž, který se v Luhačovicích vydal na procházku se sedmiměsíčním dítětem v kočárku a zapadl v zmrzlém sněhu. Řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Na pomoc muži musela vyjet skupina lezců s terénním vozidlem.

Muž trávil víkend s rodinou v Luhačovicích. Žena šla do bazénu a manžel se rozhodl jít s dítětem v kočárku na procházku po známé lázeňské trase Okruh D. Jurkoviče. Celá trasa má přes 17 kilometrů.

Asi po dvou hodinách cesty mu začala být zima, ale při představě, že mu trasa zpět zabere stejnou dobu, rozhodl se, že si cestu zkrátí. Jako návštěvník lázní není místní znalec a pouze odhadoval směr cesty. Při odbočení mimo značenou trasu však zapadl ve sněhu a pohyb s kočárkem nebyl prakticky možný. Ještě nějakou dobu se snažil o sebezáchranu, ale nakonec snažení vzdal a o pomoc požádal hasiče,“ upřesnil Mitáček.

Po několika kontrolních otázkách se hasičům podařilo muže přesně lokalizovat podle viditelných bodů v okolí. Hasiči vzali kočárek do rukou a postupně ho začali snášet k cestě, kde čekaly zásahové vozy. Cesta přes terén zabrala asi půl hodiny. „Přestože je v těchto místech sněhová pokrývka asi jen 20 centimetrů, tak překonávání namrzlých a bořících se ploten bylo fyzicky náročné,“ podotkl Mitáček.

Hasiči pak dítě i s otcem přepravili autem na hotel.

Hasiči během neděle pomohli v ranních hodinách také muži, který v Bystřici pod Hostýnem spadl do ledového potoka. Muž byl silně podnapilý a hasičům se ho podařilo vytáhnout během pár minut. Po záchraně se snažil utéct, ale hasiči ho dohonili a předali policejní hlídce.

run_function(‚id‘,’41‘,’14189′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚233‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14189‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x