Poštu v Bystřičce na Valašsku přepadl lupič

BYSTŘIČKA - Pošta v obci Bystřička na Valašsku se stala terčem lupiče, odnesl si odtud několik desítek tisíc korun. V pondělí to uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Událost se stala uplynulý pátek a policie po neznámém muži zatím marně pátrá. Žádá o pomoc i veřejnost.

Do pobočky vběhl lupič krátce po půl třetí odpoledne. Byl celý v tmavém oblečení. Na hlavě měl tmavou čepici a šálou si maskoval obličej. Na pracovnici pošty, která byla na pobočce sama, mířil pistolí a požadoval peníze. Žena mu ze strachu o svůj život vydala několik desítek tisíc korun. Poté neznámý lupič i s penězi z objektu odešel.

Zjistili jsme, že z pošty zamířil směrem k vlakovému nádraží. Šel pomalým klidným krokem, neutíkal. Podle pracovnice pošty byl menší postavy, asi 160 centimetrů vysoký a štíhlý, ve věku kolem 25 let. Při přepadení moc nemluvil, ale z toho co řekl, byl údajně slyšet slovenský přízvuk,“ poznamenala Javorková.

Lupič zatím policistům uniká. „Pokud někdo zaznamenal v pátek odpoledne v Bystřičce pohyb podezřelého muže, nebo by měl informace, které by nám mohly při objasňování případu pomoci, ať zavolá na linku 158 nebo zajde na kteroukoli policejní služebnu. V případě dopadení a prokázání viny hrozí muži za loupežné přepadení až desetileté vězení,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x