Obyvatelům Vsetína, kteří nezaplatí dluh za svoz odpadu, hrozí rovnou exekuce

Vsetínská radnice se rozhodla přitvrdit vůči lidem, kteří mají dluhy na poplatcích za komunální odpad. Řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová s tím, že nově budou dlužníkům hrozit rovnou exekuce.

V nejbližších dnech obdrží lidé poštou složenky na úhradu poplatku za komunální odpad. Poplatek zůstává na stejné úrovni jako minulý rok, tedy 492 korun. Zásadní změnou však je, že složenky budou vystaveny ve výši celkového nedoplatku na místním poplatku za komunální odpad evidovaného u jednotlivých poplatníků. Pokud tedy bude částka vyšší, jde o nedoplatek z minulých let.

Pokud poplatník částku nezaplatí nejpozději do konce dubna, nebo si případně nezajistí splátkový kalendář, začneme dluh vymáhat přímo exekucí,“ poznamenala Čadová.

V rámci úsporných opatření totiž už nebude město po splatnosti poplatku rozesílat upomínky, ale nedoplatky bude vymáhat přímo exekucí. „Zatímco doposud vymáhal správce poplatku nedoplatky vlastními silami, rostoucí počet nedoplatků si vynutil zvážit spolupráci s externím exekutorem, a to i navzdory vysokým exekučním nákladům pro poplatníka,“ dodala Čadová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x