Do Zlína opět přijel český prezident, podstoupil operaci druhého oka

Do Zlína přijel v úterý večer český prezident Václav Klaus, primář oční kliniky Gemini Pavel Stodůlka mu zde operoval oko. Za kliniku řekla Eliška Bařinková.

Prezident už byl ve Zlíně před několika dny, kdy podstoupil operaci prvního oka. První operaci šedého zákalu absolvoval uplynulou středu, a to ultrazvukovou metodou.

V úterý mu primář Stodůlka operoval oko druhé. Na kliniku dorazil prezident Klaus kolem 19. hodiny a o hodinu později už zamířil zpět do Prahy.

Operaci druhého oka absolvoval prezident už pomocí nejnovějšího laseru. „Operace trvala asi 15 minut a vše bylo bez komplikací. Operace prvního oka uplynulou středu byla trochu náročnější, proto bylo vhodnější použít ultrazvukovou metodu. Věříme, že díky operaci nyní pan prezident bude lépe vidět,“ sdělil po operaci primář.

Sám prezident odcházel spokojeně. „Snad to dobře dopadlo. Před pěti či šesti lety jsem přijel na návštěvu do Zlínského kraje a hejtman mě tehdy zavedl i na oční kliniku Gemini. Už tehdy jsem prohlásil, že bych se sem chtěl někdy vrátit soukromě, bez doprovodu dvaceti aut za mnou. Primář Stodůlka je odborník, kterému absolutně důvěřuji. Skoro si myslím, že po těchto dvou operacích možná budu moci odložit i své brýle,“ svěřil se prezident.

Vůbec první operaci špičkovým laserem podstoupila v úterý šedesátiletá žena z Uherského Hradiště.