Objekt bývalého soudu v centru Zlína je na prodej

Budova bývalého okresního soudu v centru Zlína a přilehlé pozemky jsou na prodej. Ve středu řekl 2. náměstek primátora Aleš Dufek (TOP 09/STAN).

O prodeji rozhodli zlínští radní. Objekt se nachází v blízkosti centrálního náměstí Míru, je tak pro potencionální investory velmi zajímavý. „Očekávám, že město může prodejem tohoto majetku získat nejméně 15 milionů korun,“ odhadl Dufek, do jehož kompetencí patří majetek města.

Budovy bývalého soudu a přilehlých pozemků se město ujalo v loňském roce. Ukázalo se totiž, že má na tento majetek nárok a to podle zákona z roku 1991. „Předchozí vedení radnice si tento fakt nedokázalo zjistit. V roce 2010 se dokonce pokusilo objekt s pozemky, který už 20 let vlastnilo, neúspěšně získat v dražbě prostřednictvím městské společnosti Teplo Zlín,“ podotkl Dufek.

Město Zlín převzalo do své správy budovu bývalého soudu s pozemky ve druhé polovině loňského roku. Objekt je ve špatném technickém stavu, do odstranění největších nedostatků a jeho zajištění proto radnice investovala přibližně čtvrt milionu korun. „Do budovy dlouhé roky zatékalo, takže se poškodily některé stropy a zdi. Tento problém jsme odstranili, takže k dalšímu chátrání objektu v tuto chvíli nedochází. Podařilo se nám jej také zajistit proti neoprávněnému vstupu,“ konstatoval Jiří Jelínek, vedoucí odboru vnitřní správy magistrátu.

Město budovy i přilehlé pozemky prodává proto, že pro ně nemá smysluplné využití. „Volných prostor máme spíše nadbytek než nedostatek. V současné době hledáme další využití pro zámek a knihovnu, máme k dispozici i Kongresové centrum a bývalý Dům umění. To jsou nemovitosti, které na sebe vážou obrovské množství výdajů. Bylo by proto chybou si ponechat i budovu bývalého soudu,“ dodal Dufek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x