Rožnovští strážníci denně dohlížejí na bezdomovce

Strážníci z Rožnova pod Radhoštěm se v posledních dnech pravidelně soustředí na kontrolu bezdomovců v ulicích města. Informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Lidem bez domova nabízejí teplé oděvy a možnost přípravy čaje nebo polévky, na druhou stranu je ale vykazují z veřejných prostor jako je čekárna vlakového nádraží nebo ze sklepních prostor bytových domů.

Bezdomovci nejčastěji k přečkání nejhorší zimy využívají čekárny na vlakovém nádraží nebo sklepní prostory panelových domů. „Z těchto prostor je ale vykazujeme, protože nesmí sloužit jako noclehárny. Lidé bez domova také využívají prostor bývalé vozovny Českých drah nebo takzvaný Paláčkův mlýn, kde často nocují,“ uvedl ředitel rožnovské městské policie Daniel Vašut.

Poslední kontroly v terénu se zúčastnila i starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS). „Lidem bez přístřeší jsme nabízeli prostřednictvím Charity teplé oděvy, deky, rukavice, čaj nebo instantní polévky. V Rožnově není žádné zařízení sloužící k přenocování. Lidé bez domova se ve městě mohou uchýlit pouze na ubytovnu Sokolovny, ta je ale s poplatkem,“ konstatovala Blinková s tím, že nejbližší bezplatné zařízení je ve Valašském Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x