Holešovská regata: Vůně léta v zimním čase

Po loňském úspěchu premiérového rodinného festivalu Holešovská regata jsou organizátoři v plných přípravách na letošní, v pořadí druhý ročník. Už dnes mají podle slov na tiskové konferenci jasno o bohatém programu 23. června, tedy první letní sobotu v zahradách Zámku Holešov.

Lákadlem do pohodového zámeckého areálu budou určitě natolik osvědčená hudební uskupení jako třeba MIG 21, Čechomor, Mňága a Žďorp, Backwards, Premier či Jazzzubs, potvrzenu už máme i účast zpěváka Tomáše Kluse,“ vypočítává hlavní taháky bohatého kulturního programu šéf pořádající Agentury Velryba Michal Žáček s tím, že hlavní program začne v poledních hodinách a potrvá celý den.

Akce konaná letos pod záštitou hejtmana Zlínskéhokraje Stanislava Mišáka ovšem nabídne pro návštěvníky daleko více. „Mimo jiné se každý může aktivně zúčastnit třeba soutěže netradičních plavidel, anebo mistrovství světa (a Holešova) v přejezdu vodní lávky,“ láká k vodním radovánkám a zřejmě i vodnímu osvěžení Žáček. „Lávku loni bez seznámení se s vodní hladinou přejel jediný účastník,“ vysvětluje hlavní organizátor.

Připravili jsme i řadu doprovodných akcí, bezplatné prohlídky zámku s atraktivními výstavami Jana Saudka i Josefa Lady, anebo volný vstup na koupaliště,“ přidává ředitel spolupořádajícího Městského kulturního střediska Holešov Pavel Chmelík. Zájemci podle jeho slov mohou v prostorném areálu zámku také stanovat a pobýt i déle.

Město Holešov bere rodinný festival Holešovská regata za své. „Určitě to zatraktivní třeba turistický zájem o naše město, už loňská pětitisícová účast mne doslova nadchla, letos čekáme návštěvu a zájem ještě větší,“ těší starostu Holešova Zdeňka Janalíka.

Pro ty, kteří se zúčastní aktivně závodu plavidel jsou připraveny velmi atraktivní finanční odměny, na vítěze například čeká desetitisícová prémie. Nejvýhodnější vstupenky s prodávají odedneška v rodinných balíčcích.

run_function(‚id‘,’41‘,’14287′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚237‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14287‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x