Na Uherskohradišťsku zavraždil muž svého bratra

Zlínští kriminalisté vyšetřují první letošní dokonanou vraždu, sedmačtyřicetiletý muž bodl ve středu odpoledne svého o devět let mladšího bratra, a to v Březové na Uherskohradišťsku. Ve čtvrtek řekla krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Vražda se stala ve středu odpoledne a tragédii předcházela hádka. „Dva bratři se hádali, mladší staršímu vyčítal, že nemá práci a vyhazoval ho z domu s tím, že tam nemá co dělat. Po slovní přestřelce vzal starší muž největší nůž, který byl v kuchyni, a svého bratra bodnul pod žebra se slovy  ,To máš za to, nemáš rýpat.´ Mladší bratr se pak skácel k zemi,“ podotkla Bartíková.

V domě byli i další lidé, kteří hádku slyšeli a mladšímu z mužů přivolali záchranku. Těžce zraněný ale po převozu do uherskohradišťské nemocnice zemřel.

O vrahovi nebylo pochybností a policistům nedalo velkou práci ho dopadnout. Kolem sedmé hodiny večer nadýchal 0,7 promile alkoholu. Kriminalisté na místě zajistili věcné i biologické stopy a nařídili soudní pitvu,“ konstatovala Bartíková.

Vyslechli také svědky i samotného pachatele. „Muže jsme už  obvinili ze zločinu vražda. Může být odsouzen na 10 až 18 let vězení,“ doplnila Bartíková.

Vloni se ve Zlínském kraji stalo celkem sedm vražd, pět pokusů a jedna příprava vraždy. V letošním roce už kriminalisté evidují jeden pokus o vraždu. V lednu se  v Cetechovicích na Kroměřížsku pokusil muž zabít kladivem svého soka v lásce. Nového přítele své exmanželky udeřil do hlavy, napadený utrpěl těžká poranění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x