Mráz napáchal v napajedelském zámku statisícové škody

Teploty hluboko pod bodem mrazu jsou zřejmě příčinou havárie na vodovodním řadu, která postihla zámek Napajedla. Uvedla PR manažerka Michaela Mitáčková.

V historickém objektu totiž vytekla voda z vodovodního řadu. Většina potrubí je vedena v nevytápěných prostorách na půdě zámku. Vytékající voda zasáhla téměř tisíc metrů čtverečních třetího patra a poničila nedávno dokončené zámecké apartmány. Provoz v zámku je omezen, v současnosti začaly likvidační práce.

K případu vyjel hasičský sbor společnosti Fatra Napajedla. Voda totiž tekla i elektronickou požární signalizací, zasažena byla elektroinstalace. Škody jsou odhadnuty na 900 tisíc korun. Navíc kvůli havárii jsme museli zrušit rezervované ubytování,“ oznámila manažerka zámku Petra Psotková. Voda v trubkách zřejmě zamrzla a protekla do apartmánů ve třetím patře a komínem až do přízemí zámku.

Zámecké apartmány jsou vybudovány v ojedinělém stylu, v němž se snoubí historie s modernou. Každý pokoj má jedinečný interiér i název.

run_function(‚id‘,’41‘,’13772′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚242‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13772‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x