Muž zlomil expřítelkyni čelist, hrozí mu vězení

Nadvakrát zlomil čelist ženě (22) z Uherského Brodu její o šest let starší bývalý přítel. Dívka musela podstoupit operaci v Brně a agresorovi teď hrozí až osmileté vězení, informoval policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž šel s ženou Vlčnovskou ulicí v Uherském Brodě. Měli mezi sebou slovní žárlivou rozepři a k tomu byli ještě přiopilí. Muž se z ničeho nic rozmáchl a pěstí udeřil přítelkyni do obličeje. Mladá žena se sesunula na kolena. Po chvíli ji procházející žena nabídla kapesník.

Napadená se po chvíli sebrala a odešla do bytu přítele. „Ten ji spolu s příbuzným odvezl na uherskobrodskou pohotovost. Zraněná žena byla nejdříve převezena do hradišťské nemocnice a pak do nemocnice v Brně, kde byla operována,“ podotkl Mergental.

Násilník skončil ve středu v policejní cele. Kriminalisté už mu sdělili obvinění ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí až osm let vězení. Obviněný muž si již v minulosti odpykával trest ve vězení. Navíc byl před necelým měsícem obviněn ze spáchání dalších dvou násilných skutků, kterých se dopustil v Uherském Brodě. Při jednom z nich pokousal napadenému muži tvář. Uherskohradišťský soud ve čtvrtek rozhodl, že obviněný muž bude stíhán vazebně.

Kriminalisté vyzývají ženu, která napadené slečně podala kapesník, stejně jako další svědky, aby kontaktovali buď přímo policisty v Uherském Brodě, nebo zavolali na linku 158 a policistům sdělili informace k samotnému napadení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x