Hasiči se vrhnou na policisty, filharmonici chtějí zahrát na housle novinářům. Press cup 2012 je tady

Čas letí jako bodlem dobře nakopnutý fotbalový míč. Už sedmnáctý díl napíše v sobotu ve zlínské hale Euronics Press cup, tedy unikátní turnaj v malé kopané, který má vždy velmi zajímavé startovní pole.

Tentokrát je tvoří celkem devět týmů, vedle osvědčených týmů radnic, hasičů, policie, pivovarníků, Pragokoncertu, coby hlavního partnera akce či novinářů čekáme s napětím na to, co letos předvede nováček soutěže Filharmonie Bohuslava Martinů,“ zve k účasti jedna z hlavních organizátorek Miroslava Krumpolcová z Press centra pořádajícího Syndikátu novinářů Zlínského kraje.

Turnaj začíná v sobotu 11.února ve zlínské hale Euronics pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka v 8 hodin. Organizátoři rozdělili devět týmů do tří skupin, los už v úvodní fázi svedl k bojům například filharmoniky a zlínské novináře. „Naší silnou zbraní by mělo být sladění celého fotbalového orchestru, naší specialitou jsou takzvané jesličky neboli housle, rozhodně ovšem nechceme hrát druhé housle a s nejlepšími naopak musíme držet basu,“ říká přesvědčivě ředitel Filharmonie MB Josef Němý a prokazuje znalosti prolínání fotbalového i hudebního žargonu.

S osmým místem z loňského roku bychom jaksi nemohli být spokojeni, náš tým má určitě navíc,“ nalévá sil do vlastních řad primátor Zlína Miroslav Adámek. Ten by mohl překvapit na hřišti, spíše se ale očekává jeho účast při dekorování nejlepších kolem půl čtvrté odpoledne.

Prvenství z loňského roku obhajuje tým Sportovních klubů Policie ČR Zlín, už ve skupině se mu ale postaví Sportovní klub HZS Zlínského kraje. Půjde o prestižní zápas. „Svým klukům věřím, v práci i na hřišti,“ vzkazuje ředitelka krajských hasičů Jarmila Čičmancová.

Nezapomínejme na to, proč se scházíme, jde o kamarádství a dobrý pocit ze setkání,“ dává turnaji původní rozměr ředitel  hlavního partnera turnaje, Pragokoncertu, Jiří Daron.

V hale se vzhledem k počasí posledních dnů a týdnů očekává poměrně nízká teplota. „Pro nás by to mohla být výhoda, Valaši jsou otužilí,“ těší se na vystoupení svého vždy kvalitního mužstva starosta Valašských Klobouk Dalibor Maniš. Vědom si letošní skvělé úrody švestek i současných mrazů, věnoval speciální Cenu starosty Valašských Klobouk – právě láhev vynikající slivovice.

Jsme černým koněm turnaje a budeme hodně kopat,“ varuje před podceněním (ne)hrající kapitán Otrokovických novin a televize Michal Kratochvíl. Ten navíc připravuje pro všechny přítomné kulinářské překvapení přímo během turnaje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x