V Otrokovicích vyhořel od netěsnícího komína dům zahrádkářů

Netěsný komín nebo špatně instalovaný kouřovod stály s největší pravděpodobností za zničením bývalého domu zahrádkářů v Otrokovicích na Zlínsku. Rozsáhlá dřevěná stavba vyhořela v noci na neděli, škoda je zhruba čtyři sta tisíc korun, řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Požár domu u řeky Moravy zpozorovali v sobotu večer svědci, kteří jej ohlásili na tísňovou linku. „Hned od začátku bylo jasné, že je požár rozsáhlý. Plameny zasáhly celou střechu domu, jehož horní podlaží se po čase propadlo. Dispečer proto poslal k ohni více vozů,“ řekl Mitáček.

Během hašení přiběhl majitel domu. Stavení opustil asi hodinu před požárem a záchranářům řekl, že by uvnitř neměl nikdo být.

Požár se podařilo hasičům zcela uhasit po více než třech hodinách. Během zásahu se podle mluvčího hasičů nikdo nezranil.

Nájemník domu zahrádkářů vyšetřovateli hasičů řekl, že ze stavení po přiložení do kamen odešel. „Krátce poté začalo hořet. Vyšetřovatel se domnívá, že příčinou vzniku požáru byla netěsnost v oblasti komína nebo nesprávně instalovaný kouřovod z kamen,“ řekl Mitáček.

Převážně dřevěný dům je zničený. Škody odhadl vyšetřovatel hasičů na 400 tisíc korun.

run_function(‚id‘,’41‘,’14230′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚244‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14230‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x