Klienti vsetínské Naděje dostali nový elektrický vozíček. Dárek za bezmála 90 000 korun jim věnovala místní strojírenská firma

Elektrický vozík nové generace A 200 pro imobilní klienty Denního stacionáře Střediska Naděje ve Vsetíně na Sychrově dnes předali jeho zástupcům představitelé společnosti TES Vsetín. Má hodnotu bezmála 90 000 korun. Výrazně pomůže zkvalitnit život lidem, kteří dosud neměli možnost pohybu v náročném terénu v okolí stacionáře.

Jsme známi spíše jako exportéři strojních zařízení do vzdálených teritorií celého světa, ale své zaměstnance máme na Valašsku. Jsme proto moc rádi, že se můžeme prezentovat právě tady ve Vsetíně, kde máme sídlo firmy. Těší nás, že můžeme pomoci lidem se zdravotním handicapem a zkvalitnit tak jejich každodenní život,“ řekl po předání elektrického vozíku A 200 finanční ředitel společnosti TES Jiří Čapek.

Za poskytnutí finančního příspěvku k pořízení vozíku poděkoval vedoucí pobočky Naděje Vsetín Jiří Vodák. „Tato kompenzační pomůcka výrazně pomůže zejména klientům s nejtěžším zdravotním postižením. Jde o zlepšení mobility mimo stacionář a v jeho okolí, je totiž situován v členitém terénu. Bez štědrých donátorů, z nichž je společnost TES rozhodně jedním z nejvýznamnějších, by život našich klientů byl daleko složitější.“

Místostarostka Vsetína Květoslava Othová připomněla, že vedle podporovatelů sociálních služeb, mezi něž patří i město Vsetín, bude vždy důležitá role podnikatelských subjektů, které myslí i na občany bojující se zdravotními postiženími.

Právě toto je případ, kdy se zcela hmatatelně zlepší pro řadu lidí z denního stacionáře jejich dosavadní život, bez nejnovějšího vozíku by byli daleko více izolovaní, s ním se určitě dostanou daleko více do města a mezi ostatní Vsetíňany. Společnosti TES patří i dík z vedení města,“ řekla vsetínská místostarostka Othová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x