V Buchlovských horách zahynul při srážce kamionu s autem dvaatřicetiletý muž

Dvaatřicetiletý řidič passatu přišel o život při srážce s kamionem, která se odehrála v pondělí večer u Zástřizel na Kroměřížsku. Řekla Hana Polešáková ze zlínské záchranné služby.

Nehoda se stala na silnici první třídy číslo 50 v Buchlovských horách nedaleko motorestu Samota krátce po dvacáté hodině. „Šofér utrpěl mnohačetná zranění, kterým na místě podlehl,“ řekla záchranářka.

Řidič kamionu nezvládl klesání od Samoty ve směru na Brno, když v jedné ze zatáček dostal smyk na lehce zasněžené vozovce a přejel do protisměru,“ popsal tragédii mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Hrana návěsu s nákladem železného překladu poté rozpárala protijedoucí osobní auto a utrhla mu celou jednu stranu. „Řidiči nebylo pomoci,“ doplnil mluvčí.

Hasiči zajistili vraky proti případnému požáru a zlikvidovali větší únik provozních kapalin ze zdemolovaného osobního auta. Na místo se vrátili v závěru policejního vyšetřování, aby vyprostili tělo mrtvého řidiče. „To se podařilo za použití speciálních hydraulických nástrojů,“ uvedl Mitáček.

Po nehodě byly na necelé čtyři hodiny neprůjezdné dva ze tří jízdních pruhů hlavního tahu z Uherského Hradiště do Brna. Dopravu ve zbylém pruhu řídila kyvadlově policejní hlídka.

run_function(‚id‘,’41‘,’14773′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚249‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14773‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x