Dvojice mužů přepadla na Uherskohradišťsku starší manžele, ohrožovala je pistolí

Až desetileté vězení hrozí za loupež dvěma mužům, kteří na chalupě ve Vápenicích na Uherskohradišťsku přepadli starší manželský pár. Jak sdělil v úterý policejní mluvčí Aleš Mergental, lupiči ohrožovali důchodce pistolí.

Případ se stal o víkendu, ale policie o něm informovala až nyní. „Lupiči slušně zazvonili u vchodových dveří. Pětašedesátiletý muž jim otevřel a oni se natlačili dovnitř. Jeden z pachatelů natlačil o dva roky starší seniorku do obývacího pokoje a druhý povalil jejího manžela na zem, zapáčil mu ruce dozadu a nasadil pouta,“ popsal Mergental.

Podle něj lupič přiložil muži pistoli ke spánku a křičel, že chce peníze. „Když mu vyděšený důchodce řekl, že na chalupě peníze nemá, přešel pachatel k manželce a přiložil jí pistoli ke kolenu. Vyhrožoval, že pokud neřekne, kde mají peníze, bude z ní mrzák. Žena mu však opakovala, že žádné peníze nemají,“ uvedl mluvčí.

Přepadená skončila s přelepenými ústy připoutaná ke stolu. Spoutanému muži hodili přes hlavu deku, omotali lepicí páskou a odvedli jej do koupelny, kde jej zamkli. „Chalupu prohledali a vzali peníze a věci v celkové hodnotě okolo 25 tisíc korun. Potom odešli,“ řekl Mergental.

Ženě se podařilo uvolnit z lepicí pásky. Manželovi sundala deku z hlavy a od sousedů zavolala policii. „Ani jeden z páru se nezranil,“ dodal.

Policisté zjistili, že pachatelé měli před budovou bývalého pohraničního oddělení odstaveno stříbrné osobní auto. Oba měli okolo 30 let, mluvili česky a ani jeden nebyl maskovaný. Policie má identikit jednoho z nich. Kriminalisté také hledají muže, kterého zachytila kamera na čerpací stanici ve Starém Hrozenkově kolem sobotní sedmé hodiny večer. Mohl by policii poskytnout důležité informace.

run_function(‚id‘,’41‘,’14032′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚250‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14032‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x