Hasiči likvidují rozsáhlý požár stodoly a přilehlých budov v Kladerubech

Hasiči likvidují od úterního večera rozsáhlý požár stodoly a přilehlých budov v Kladerubech u Valašského Meziříčí. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, informoval mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Vysoko šlehající plameny zpozorovalo několik obyvatel a krátce po půl jedenácté večer zavolali na tísňovou linku. „Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru stodoly a dalších blízkých objektů,“ uvedl Mitáček. „Velké stavení ve tvaru písmene U mělo požárem zcela zasaženou střední část se stodolou a plameny se rozšiřovaly na postranní obytné budovy. Zasaženy byly také menší hospodářské přístřešky,“ upřesnil mluvčí.

Velitel zásahu požádal o posily a byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Hasiči se prvotně snažili zabránit dalšímu šíření ohně do obytných prostor a nezasažených částí domu. Podařilo se jim uchránit sousední nový rodinný dům. „Před půlnocí hasiči rozsáhlý požár lokalizovali a zastavili plameny před dalším hrozícím rozšířením,“ sdělil Mitáček. Hasiči pokračují v dohašování, likvidují ohniska požáru a rozebírají ohořelé části budov.

Práci podle mluvčího komplikuje desetistupňový mráz, při kterém hasičům zamrzá voda.

Majiteli usedlosti se podařilo před ohněm zachránit všechna hospodářská zvířata.

Na místě zasahuje jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a jednotky dobrovolných hasičů z obcí Kunovice, Lešná, Kelč, Kladeruby a Hustopeče nad Bečvou.

run_function(‚id‘,’41‘,’14492′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚253‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14492‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x