V porotě Zlín film festivalu usedne francouzský animátor i scénárista Epstein

ZLÍN - Organizátoři Zlín film festivalu zveřejnili v Berlíně první jména porotců. Jak řekl mluvčí festivalu Martin Pášma, mezi porotci se objeví i francouzský animátor Boris Plateau.

Například v porotě mezinárodní soutěže evropských debutů zasedne izraelský režisér, scénárista a producent Eli Cohen. Francouzský animátor Boris Plateau přijal členství v porotě animovaného filmu. Z českých tvůrců se v porotách objeví režisér Karel Janák, scénárista Marek Epstein či režisér a animátor Aurel Klimt.

Náš festivalový tým usilovně připravuje 52. ročník, a to i přes řadu komplikací, které nám přináší současná ekonomická situace a finanční krize,“ řekl umělecký šéf festivalu Petr Koliha.

52. ročník Zlín film festivalu se uskuteční v době od 27. května do 3. června ve Zlíně a řadě dalších měst v České republice. Vedle tradičních, v celém světě ostře sledovaných mezinárodních soutěží filmů pro děti, filmů pro mládež, animovaných filmů a evropských debutů, budou hlavním programovým tahákem Dny irské kinematografie. Podle Kolihy Dny irské kinematografie navštíví řada významných irských tvůrců. Mezi jinými to budou režisér Martin Duffy či spisovatel Patrick McCabe.

Organizátoři festivalu očekávají podobný počet návštěvníků jako v předchozích letech. V roce 2011 to bylo například 108 tisíc účastníků filmových projekcí či doprovodných akcí. V programu zůstávají všechny oblíbené sekce, doprovodný program bude i letos plný koncertů, výstav, workshopů či setkání s oblíbenými herci a dalšími filmovými tvůrci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x