S úklidem chodníků pomůže ve Valašském Meziříčí 21 lidí bez práce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem 21 lidí bez práce se od čtvrtka do konce března příštího roku bude starat o čistotu chodníků, přechodů pro chodce a zastávek MHD ve Valašském Meziříčí. Řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Ředitel příspěvkové organizace Technické služby města Valašské Meziříčí Petr Pleva navrhl valašskomeziříčským radním schválit 11 pracovních míst, jež obsadí lidi vykonávající veřejně prospěšné práce, a 10 pracovních pozic pro veřejnou službu. „Tímto počtem zaměstnanců, čtyřkolkou a sněhovou frézou se zabezpečí kompletní ruční čistění přidělených chodníků na náměstí i mimo centrum, přechodů pro chodce a zastávek MHD,“ vysvětlil důvod zřízení nových míst ředitel.

Radní jeho návrh jednohlasně přijali. Pracovníci veřejné služby nebudou zaměstnanci městské organizace, ale krajského Úřadu práce ve Zlíně. „Pro naši organizaci budou pracovat na základě smlouvy zdarma,“ vysvětlil Pleva s tím, že finanční částky určené pro zaměstnance veřejně prospěšných prací budou hrazeny z příspěvků Úřadu práce a ze schváleného rozpočtu Technických služeb města Valašské Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x