Zlínský soud poslal ženu za pokus vraždy na 12 let do vězení

Zlín - Krajský soud ve Zlíně potrestal Simonu Kováčovou (33) ze Slavičína - Hrádku obžalovanou z pokusu vraždy 12 lety vězení. Informoval krajský státní zástupce Roman Kafka.

Kromě trestu odnětí svobody, který si má Kováčková odpykávat ve věznici se zvýšenou ostrahou, jí soud také nařídil ochrannou protialkoholní léčbu ústavní formou a povinnost uhradit poškozenému odškodné ve výši devět tisíc korun. Státní zástupce i obžalovaná si ponechali lhůtu na rozmyšlenou, rozsudek tak není pravomocný. Podle slov poškozeného je ale trest příliš vysoký. „Dostala moc, já už ji dávno odpustil,“ prohlásil u soudu poškozený.

Kováčová se podle Kafky loni 9. září pokusila zabít svého jedenašedesátiletého přítele.

Agresivní žena se podobného jednání nedopustila poprvé. Na různé muže totiž útočila noži a dalšími nástroji už několikrát. „Byla i opakovaně odsouzena za ublížení na zdraví, které způsobila právě nožem, šroubovákem a dalšími obdobnými nástroji. Byla i ve výkonu trestu odnětí svobody,“ poznamenal Kafka.

Jedenašedesátiletého muže, kterého se loni v září pokusila zabít, napadla nožem už v roce 2003 a tehdy byla za útok i odsouzena. Přesto si ji napadený přítel po výkonu dalšího trestu odnětí svobody k sobě opět nastěhoval.

Muž má s útočnicí dve děti, obě jsou v dětském domově. Ve stejném zařízení skončili i další dva starší potomci obžalované.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x