Další ročník pěvecké soutěže Czechtalent startuje

S prvním únorem  se již posedmnácté mladým zpěvákům a zpěvačkám populární hudby mezi 15 a 25 lety otevírá možnost prosadit se na festivalu Czechtalent. Ti nejúspěšnější z nich se zúčastní finálového klání ve Velkém kině Zlín poslední květnovou sobotu.

Přihlášky spolu s audio či videonahrávkou mohou zájemci posílat do 31. března 2012 na adresu pořádající agentury. A&R oddělení EMP Music vybere z přihlášených 30-40 semifinalistů, kteří se pokusí 14. dubna v  Golem Gambrinus Clubu probojovat do finále. Jeho datum je stanoven na 26. květen a uskuteční se ve zlínském Velkém kině. Za vítězství v soutěži Czechtalent 2012 získá zpěvák nebo zpěvačka finanční odměnu 20 000 Kč a pozlacenou sošku od sochařky Petry Vajdákové.

O vítězi budou i letos rozhodovat jen ti nejlepší – Miloš Skalka, Ondřej Soukup, Petr Malásek, Lešek Wronka, Martin Červinka, Petr Šiška, Eduard Krečmar a další významní čeští, ale i zahraniční hudební skladatelé, textaři,  publicisté a producenti včetně prezidenta soutěže Luďka Malára. „Letos přibyl, po zkušenostech z minulých let, v podmínkách soutěže dovětek, že se jí nemohou účastnit superfinalisté minulých ročníků, takže se můžeme těšit na úplně nové, ambiciozní tváře,“ uvedl Malár.

Přihláška, podmínky soutěže a další informace jsou k dispozici na www.czechtalent.cz.