Do Valašského Meziříčí se sjeli na jarmark potravináři

Valašskomeziříčské náměstí se v pátek dopoledne stalo dějištěm třetího ročníku Masného a potravinářského jarmarku. Jak řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice, výrobky nabízejí obchodníci v 17 různých stáncích.

Potravinářský jarmark potrvá ve Valašském Meziříčí do 17 hodin.

Své výrobky na pulty vyskládá osm řezníků, dvě pekařské firmy, zdejší mlékárna, likérka, sýrárna, místní gastrozařízení i prodejce teplého trdelníku,“ upřesnil referent odboru regionálního rozvoje a územního plánování městského úřadu Daniel Šulák.

Prezentovat své produkty budou také studenti valašskomeziříčské Integrované střední školy – Centra odborné přípravy. „Nabídneme ochutnávku teplých jídel, konkrétně zabijačkovou polévku a guláš, ovar a grilovanou kýtu. Návštěvníci budou moci u našeho stánku dále zakoupit tlačenky, jelita, jitrnice, klobásy nebo například salámy. Chybět nebudou studenty upečené pletýnky, chléb a preclíky,“ doplnil učitel odborného výcviku Tomáš Jareš.

V průběhu jarmarku budou vyhlášeny také dvě soutěže. „Prostřednictvím slosovatelných anketních lístků budou návštěvníci akce hlasovat o Nej stánek. Na koho se usměje štěstí a bude vylosován, získá zajímavé ceny. Stejně jako v loňském roce budeme hledat také Nej tlačenku,“ dodal referent.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x